Tartalomjegyzék TeknősFórum - Teknőstartók fóruma

 
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok  AlbumAlbum   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Fórum szabályzat

 
Új téma nyitása   Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Fórum szabályzat
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
bauri
Tulajdonos
Tulajdonos


Nem: Nem:férfi
Kor: 42
Csatlakozott: 2009.04.14. Kedd 19:26
Hozzászólások: 1758
Tartózkodási hely: Karcag

HozzászólásElküldve: 2009.04.25. Szomb., 13:30    Hozzászólás témája: Fórum szabályzat Hozzászólás az előzmény idézésével

Teknős Fórum alapelvei

1. A Teknős Fórum célja a fogságban tartott teknősök életkörülményeinek javítása. Ha ez a tapasztaltabb tagok segítségével sikerül, akkor már nem volt hiábavaló ezen fórum elindítása.

2. A Teknős Fórum használatával kapcsolatban talán a legfontosabb:
"Olvass vissza!" más ideje is legalább annyira drága, mint a tiéd, így tiszteld meg azzal a régebben itt fórumozókat, hogy lehetőleg csak olyat kérdezel, amit még nem írtak le abban a témában!
Használd a fórum keresés funkcióját!

3. A Teknős Fórum nyilvános.
A fórum regisztráció nélkül olvasható. A hozzászóláshoz regisztráció szükséges amely természetesen ingyenes.
A regisztrált Felhasználók véleményüket, meglátásaikat a fórum szabályzatában leírtak szerint megfelelő módon fejthetik ki.

4. A kérdéseitek feltételeinél vegyétek figyelembe, hogy sok tagunk tanul, dolgozik vagy épp egyéb elfoglaltsága van. Ne várd tehát, hogy minden kérdésedre azonnal választ tudunk adni. De minden kérdésre választ fogtok kapni. Épp ezért ne "flood"-olj, azaz hozzászólásodat ne juttasd ismétlésekkel a lista elejére, ne áraszd el hozzászólásaiddal az oldalt és az ide látogatókat!

5. A Teknős Fórum moderálásának alapelvei:
A moderátorok feladata, hogy biztosítsák a normális beszélgetés lehetőségét. A moderálás ebből adódóan szubjektív. A moderátorok által törlésre kerül a hozzászólás vagy az abban elhelyezett hivatkozás, ha annak tartalma:
a, Ha más személyét sértő hangnemű.
b, Ha politikai hangnemű.
c, Ha adatvédelmi törvényt sért ill. más személy adatait nyílvánosságra hozza annak írásbeli engedélye nélkül.
d, Ha agresszív, félelem- és gyűlölet keltő, fenyegető, alpári vagy jó ízlést sért.
e, Ha népek, nemzetiségek, etnikumok, bármely kisebbségek, nemek, korosztályok, vagy bármilyen csoportok közötti hátrányos megkülönböztetést tartalmaz, akár burkolt formában is.
f, Ha a kulturált, folyamatos beszélgetést feltűnően és szándékosan akadályozza vagy zavarja hozzászólásaival.
g, Ne írj köszönő üzenetet, ne kommentáld a kérdésre adott választ feleslegesen, kerüld a magánjellegű hozzászólást (arra használd a pü-t), a kultúrált, folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozó és zavaró, vagy témán kívüli (“off”) hozzászólást.
h, Ha a hozzászólás tartalma törvénybe ütközik pl engedélyköteles állatok hírdetése papírok nélkül.
i, A fórumba magán jellegű hírdetést nem lehet beírni. Az apróhirdetések helye kizárólag a Teknős Fórum apróhirdetés rovatában van. A hírdetések feladásának feltételeit lásd lentebb.
j, Ugyanazt a hozzászólást csak egy témában add fel. Több témában való feladáskor az összes ismételt hozzálás törlésre kerül.
k, A kérdésedet, hozzászólásodat a témának megfelelő topikba írd. A kérdésed, válaszod legyen átgondolt, lényegretörő, ne írj be hosszú, olvashatatlan hozzászólást.
l, Nagybetűt ne használj komplett mondatok írására, mert azt a látszatot kelti mintha kiabálnál, zavaró. Ugyanez vonatkozik a szövegformázások (színek, extra méret) túlzott használatára is.

A Teknős Fórum felelősséget vállal a fórum tartalmáért és igyekszik a legmagasabb szakmai színvonalat megtartani, ezért előfordulhat hogy egy hozzászólást a fenti szabályokon túl a moderátorok indoklás nélkül törölnek.
Reklamációt törléssel kapcsolatban a moderátorok nem fogadnak el és nem kötelesek a törlést indokolni.


6. A moderátorok indoklás és értesítés nélkül korlátozhatják, letilthatják a felhasználót, ha:
a, Ha rendszeresen, szándékosan a moderátori alapelvekbe ütköző módon vagy tartalommal szól hozzá.
b, Ha engedély köteles állatokat kíván eladni, elajándékozni vagy keresni a megfelelő engedélyek hiányában.
c, Aki vásárlás, eladás útján másokat átver, becsap.
d, A moderátor felszólításának ismételten nem tesz eleget.

A tiltás lehet ideiglenes vagy végleges! A kitiltásról az oldal tulajdonosai, moderátorai nem kötelesek előre tájékoztatni a felhasználót.

7. A moderálással kapcsolatos észrevételeidet a moderátornak küldött privát üzenetben teheted meg!

8. Nick név választás szabályai: A felhasználók némi megkötésekkel olyan nevet – nick-et –választhatnak maguknak, amilyet akarnak. Nem választható olyan név, amely:
a, megtévesztésig hasonlít már bejegyzett névre.
b, jogszabályi értelemben védett név.
c, obszcén, vagy trágár kifejezés, rasszista, mások vallását, nemzeti, nemzetiségi hovatartozását gyalázó, sértő kifejezés, burkolt, vagy nyílt reklámhordozónak tekinthető.
d, a nick neve vagy e-mail címe közismert közéleti vagy történelmi személyiség, népcsoport, szervezet vagy intézmény nevével egyezik, illetve arra utal vagy azzal közvetlenül összekapcsolható, kivéve, ha a nick és a hozzászóló azonosságáról meggyőződtek.

9. Az apróhirdetés feladásának fontosabb szabályai:
a, Hossza ésszerű határokon belül korlátlan számú karakter lehet.
b, Ugyanazt a hirdetés nem tehető fel naponta többször!!! Ellenkező esetben azonnal törölve lesz a hirdetés.
c, A kategóriákat tartsátok be! Az oda nem illő hirdetések törölve lesznek! Olyan pl. ne legyen, hogy valaki a szárazföldi teknősös kategóriába feltesz egy hirdetést és mellé még vízi teknősöket vagy terráriumot. Ha több állatot, felszerelést hirdettek akkor kérünk titeket , hogy a kategóriák szerint rakjátok fel a hirdetéseket!
d, Hírdetésekbe nem illő hozzászólások azonnal törölve lesznek!

10. A Teknős Fórum tulajdonosai belátása és érdekei szerint szabadon rendelkeznek a közzétett hozzászólásokkal és fényképekkel. A hozzászólás, fénykép közzétételével a felhasználó lemond hozzászólása feletti rendelkezési jogáról, anyagi vagy más jellegű követelést a későbbiekben arra alapozva nem támaszthat.

A Teknős Fórumon megjelenő hozzászólások csak személyes használatra nyomtathatók, tölthetők le, és kizárólag a Teknős Fórum tulajdonosainak írásbeli hozzájárulásával lehet őket felhasználni.

A felhasználók kötelesek betartani a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992 évi LXIII. törvényt, valamint egyéb adatvédelmi jogszabályok rendelkezéseit.

Jó fórumozást kíván mindenkinek a Teknős Fórum csapata!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Fórum szabályzat Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.
Csatolhatsz fájlokat ebben a fórumban
Letölthetsz fájlokat ebből a fórumból


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subGreen style by ktauber
Magyar fordítás © Andai Szilárd - Frissítette: Magyar phpBB közösség
Protected by Anti-Spam ACP